22. april 1922

Inženir Joseph Siat v okrožju Benfeld v Franciji ustanovi podjetje z imenom Société des Ateliers de Constructions Électromécaniques du Bas-Rhin (Spodnjerensko podjetje za proizvodnjo elektromehanskih izdelkov) . Podjetje proizvaja stikala, taljive vložke, varovalke, zvonce, ražnje in premostitvene elemente iz pločevine ali premazanega kartona.

1945

Po smrti Josepha Siata podjetje prevzameta njegova sinova. Pierre je vodja proizvodnje, Maurice pa je zadolžen za prodajo in upravljanje. Podjetje se specializira za proizvodnjo naslednje opreme: stikala za preklapljanje med viri napajanja, transformatorje, reostatske regulatorje in visoko zmogljive taljive vložke.

1948

Podjetje nadomesti sistem nagrajevanja po učinku posameznika s sistemom nagrajevanja celotne skupine. To družbeno inovativno rešitev, ki je v Franciji do takrat ni uvedlo še nobeno drugo podjetje, podpre vseh 60 zaposlenih delavcev. Ustanovi se prvi svet delavcev.

1953

Podjetje Société des Ateliers de Constructions Électromécaniques du Bas-Rhin se preimenuje v SOCOMEC. Družbeni razvoj odraža tehnološki napredek; SOCOMEC vse od leta 1955 upošteva pravilnik, ki delitev dobička povezuje z dobičkonosnostjo storilnosti.  Ustanovi se sindikat.

 

1960

Podjetje Socomec s preko 150 zaposlenimi proizvaja vedno več izdelkov za industrijska ločilna stikala: omare, stikalne plošče, upravljalne konzole itd. V Parizu odpira svoje prvo skupno prodajno mesto.

 

1968

Podjetje ustanovi »oddelek za elektroniko«. Na tržišču predstavi visokozmogljive sisteme za brezprekinitveno napajanje (UPS), ki jih razvija v sodelovanju s švicarskim proizvajalcem. Podjetje sklene »pogodbo o delitvi dobička« z delavci.

 

1970

Postavljen je nov proizvodni obrat, ki vključuje montažne in skladiščne prostore ter obrezovalnice. Število zaposlenih je zdaj 200.

1972

Podjetje uvede uporabo računalniške opreme. Istega leta so razviti prvi v Socomecu interno zasnovani UPS-i.

1974

Vzpostavljena je podružnica v Belgiji.
Razvito je stikalo SIRCO. Razvija se v skladu s komercialnim razvojem podjetja.

1977

Pierre SIAT, predsednik uprave podjetja, se upokoji. Njegovo mesto prevzame brat Maurice.

1978

Podjetje ustanovi »oddelek za turbine«, v katerem izdeluje turbogeneratorje.

 

1979

Socomec je z  laboratorijem za preizkušanje napajanja ustanovni član združenja ASEFA (Francosko združenje postaj za preizkušanje električnih stikalnih mehanizmov) in pridobi akreditacijo državne mreže za preizkušanje RNE (Réseau National d'Essais).

1982

V mestu Huttenheim se odpre nova tovarna, specializirana za izdelavo sistemov UPS.
Za nadaljnji razvoj podjetja skrbijo Bernard Steyert, Benoît Siat in Jacques Siat (3 vnuki Josepha Siata).
Podjetju podelijo prve certifikate za izdelke: RAQ 3 (certifikat oboroženih sil) za novo linijo izdelkov UPS A2S 80 v letu 1984 ter  kasneje certifikat RAQ za linijo izdelkov A2S 92 v letu 1987.

 

1987

»Oddelek za turbine« se zapre. Začne se množično uvajanje sistemov CAD.

1989

Bernard Steyert postane predsednik uprave.
Podjetje prevzame vlogo pokrovitelja kulture. Od leta 1991 se v delavnicah podjetja prirejajo koncerti in razstave, ki spodbujajo razvijanje novih zamisli in pobud.

1992

Podjetje odpre dve podružnici v Nemčiji, eno podružnico v Španiji ter prodajno predstavništvo v Kuala Lumpurju.
Tomi Ungerer se udeleži proslave ob 70. obletnici podjetja.

Lansiranje večfunkcijskega merilnika DIRIS, ki bo postal tržni standard.

 

1993

Odpre se podružnica v Združenem kraljestvu.

 

1994

Podjetje se posveti nadaljnjemu razvoju in za vse zaposlene uvede politiko usposabljanja za »boljše skupno delo«. Konkretna pobuda: zaposleni lahko vlagajo v kapital podjetja.

Podjetje prejme certifikat ISO 9002 za celotno dejavnost na področju izdelave stikalnih mehanizmov. V okviru poslovanja s sistemi UPS na tržišču predstavi prvo enoto IGBT 400 kVA in sklene zgodovinsko pomembno partnerstvo - opremljanje jedrske letalonosilke Charles-de-Gaulle s pretvorniki frekvenc.

1995

Odpre se italijanska podružnica za proizvodne dejavnosti na področju preklopnih mehanizmov. Oddelek UPS prejme certifikat ISO 9001. Ponosna na vrednote, uprava podjetja  izdela akt o vrednotah podjetja in medsebojnem sodelovanju.

 

1996

Inudstrijski del organizacije se prestrukturira. V proizvodnih postopkih se uvede metodologija »just-in-time« s samostojnimi delovnimi enotami. Revija s trgovskimi vsebinami Usine Nouvelle razglasi podjetje Socomec za podjetje z največjo industrijsko rastjo. Podjetje odpre podružnico na Tajskem in prodajno predstavništvo na Kitajskem.

 

1997

Podjetje odpre drugo podružnico v Združenem kraljestvu.

V podjetju se trdno uveljavi uporaba nove informacijske tehnologije. Centralizirana struktura IT podjetja se preoblikuje v omrežno arhitekturo.
Lansiranje in diskusija o evru sta bila organizirana v prisotnosti Jeana Arthuisa, francoskega ministra za finance in gospodarstvo.
Podjetje Socomec je dobilo najpomembnejšo regionalno nagrado za izvoz.

1998

Del skupine postane italijanski partner Sicon (specialist na področju nizkonapetostnih sistemov UPS). Po sedmih letih donosnega partnerstva se podjetji odločita za skupno pot. Vloga skupine na tržišču se še dodatno okrepi z integracijo podružnic iz Slovenije in Singapurja. Prodajno predstavništvo Sicon v Kuala Lumpurju se zapre in preseli v Bangkok.

Socomec od francoskega inštituta za industrijsko lastnino prejme regijsko nagrado za inovativnost.

 

1999

SOCOMEC odpre dodatni podružnici v Indiji in Argentini. Površina proizvodnega obrata UPS se razširi na 5300 m2. Skupina ustvari svojo prvo spletno stran.

2000

Podjetje poveča površino laboratorija za preizkušanje izdelkov in ga opremi s turbo alternatorjem, ki platformi omogoča doseganje kratkih stikov do 100 kA. Laboratorij tako postane drugi največji objekt za preizkušanje električne energije v Franciji.

Skupina s predstavitvijo sistema DELPHYS DS UPS (80–200 kVA) postavi nov mejnik na tržišču.

Podjetju  uvede 35-urni delavnik.

 

2001

Predstavitev nove linije modularnih sistemov UPS MODULYS (1,5–24 kVA).

 

2002

Začela se je izgradnja 5.200 m2 velikega proizvodnega obrata v Tuniziji.

Ustanovi se nova podružnica na Nizozemskem.

2003

Predstavitev novega izdelka ATYS, ki predstavlja povsem nov koncept v proizvodnji modularnih stikal, s katerim se skupina Socomec uvrsti med vodilna podjetja na tem področju.

Obe liniji poslovanja prejmeta certifikat ISO 9001 različice 2000. Podjetje odpre prodajno predstavništvo na Kitajskem.

Upravni odbor skupine Socomec SA sprejme tri zunanje upravne uslužbence.

2004

S predstavitvijo nove linije izdelkov MASTERYS (8–90 kVA) in DELPHYS MX (250–500 kVA) skupina povsem obnovi ponudbo sistemov UPS.

Agencija Frost & Sullivan Socomecu podeli nagrado za odličnost v kategoriji storitev strankam. V izboru je bilo 13 vodilnih svetovnih proizvajalcev sistemov UPS

Ustanovljeni sta prodajni podružnici v Indiji in Španiji.

 

2005

Podjetje odpre prodajni predstavništvi v Moskvi in na Kitajskem.

2006

Da bi zagotovilo varno prihodnost svojim delavcem v Evropi in povečalo konkurenčno prednostt na mednarodni ravni, podjetje Socomec prične z vpeljavo centrov odličnosti na proizvodni ravni.
V francoski regiji Alsace se odpre logistični center za celotno Evropo s površino 6000 m2. Pričnejo se pripravljalna dela za izgradnjo nove tovarne v Italiji.

V Dubaju in na Portugalskem sta odprti prodajni pisarni. Vzpostavljene so podružnice na Kitajskem in Tajskem

Socomec UPS prejme nagrado za inovativnost v letu 2006, ki jo podeljuje agencija Frost and Sullivan.

2007

Skupina Socomec praznuje svojo 85. obletnico in ob tej priložnosti predstavi obnovljeni logotip. Na Kitajskem se ustanovi joint venture, ki vzpostavi lokalno proizvodnjo manjših stikal.

Predstavitev prve linije izdelkov UPS z online tehnologijo dvojne pretvorbe od 120 do 200 kVA, ki je s 96% certificirano učinkovitostjo najučinkovitejša na tržišču.

Podjetje predstavi novo linijo ročno nadzorovanih večpolnih modularnih in nadgradljivih izklopnih stikal: SIRCO M in SIRCO MV.

2008

Skupina Socomec z integracijo francoskega podjetja TCT pridobi sveže, vrhunsko strokovno znanje iz področja magnetizma.
UPS divizija predstavi novo linijo izdelkov z »zeleno močjo« (Green Power). Divizija stikalne tehnike pa za svoj nabor stikal vrste S prejme nagrado na področju industrijskega oblikovanja JANUS.
Podjetje ustanovi novo podružnico v Bostonu.
Tovarna v Tuniziji prejme certifikat ISO 9001 različice 2000.
Socomec kot družbeno odgovorno podjetje postane pokrovitelj obnovitvenih del oken katedrale v Strasbourgu

2009

V Šanghaju se za namene kitajskega tržišča odpre nova tovarna za proizvodnjo UPS naprav.
Vzpostavljene so podružnice v Avstraliji, Sloveniji, ZDA in Vietnamu.
Socomecovi tovarni UPSnaprav v regiji Alsace in Italiji prejmeta certifikat ISO14001.

Kot odziv na spreminjajoče se razmere na tržišču fotonapetostnih sistemov se ustanovi nova divizija: Socomec Solar. Podjetje tržišču sprva predstavi  linijo solarnih sistemov UPS (2–200 kW).

2010

Podjetje odpre podružnico v Romuniji.

V starosti 44 let je bil Ivan Steyert imenovan za predsednika skupine Socomec, kjer je zamenjal Bernarda Steyerja. Njegova vizija je ustvariti odgovornejšo ter bolj odprto in predano skupino.

Italijanska tovarna  se lahko pohvali z novo pridobitvijo: inštalacijo vrhunskih fotonapetostnih sistemov za preizkušanje izhodne moči solarnega neprekinjenega napajanja in zmanjšanje porabe energije. To je konkreten primer zavzetosti podjetja za trajnosten razvoj.

Ena od poglavitnih stvari močnega razvoja v Aziji (natančneje na Kitajskem) je sodelovanje na svetovni razstavi v Šanghaju ...


Lansiranje serij Delphys MX 800 in 900 kVA, najbolj kompaktnih UPS-ov na tržišču z on-line tehnologijo z dvojno pretvorbo energije.
Podjetje Socomec nadaljuje svojo vlogo kot kulturni sponzor, s prispevanjem v fundacijo univerze v Strasbourgu za ustanovitev oddelka za ustvarjalnost.

2011

Lansiranje energetsko učinkovite ponudbe.
Podjetje je pridobilo nagrado v kategoriji "podjetij z edinim lastnikom in družinskih podjetij" v letu 2011.

2012

Lansiranje nove serije UPS-ov Green Power 2.0.
Podjetje Socomec UPS je dobilo nagrado za inovacijo Frost & Sullivan 2011 za najboljšo tehnologijo, vgrajeno v seriji Green Power.

2014

Slovesna otvoritev industrijskega in logističnega centra (CIL), ki prikazuje strokovno znanje podjetja Socomec v energetsko učinkovitih "pametnih" zgradbah.
V Benfeldu se je odprl "Učni center" podjetja.
Podjetje Socomec je podpisalo "Listino o raznolikosti" proti diskriminaciji in za enake priložnosti.
Podjetje Socomec se je pridružilo organizaciji poklicnih električarjev "Electriciens sans frontières", ki ponuja svoje strokovno znanje skupnostim, ki še nimajo dostopa do električne energije.
Podjetje je pridobilo nalepko "Happy Trainees".

2015

Slovesna otvoritev novega laboratorija.
Tesla Power Lab Skupina je izdala svoje prvo poročilo v zvezi z ogljičnim odtisom.
Odprta je trgovska pisarna v Slonokoščeni obali.

2016

Švicarsko podjetje UPS Technologies se je združilo s skupino SOCOMEC.
Italijansko podjetje ALGODUE se je združilo s skupino Socomec.
Podjetje Socomec je začelo nov val podjetniškega sponzorstva z muzejem Unterlinden v mestu Colmar.
Podjetje je dobilo novo nagrado Frost & Sullivan za tehnologijo, vgrajeno v naši opremi UPS.
Podjetje Socomec je prejelo nalepko "Alsace Excellence", ki jo podeljuje agencija Access Alsace.
Podjetje Socomec je postalo član fundacije GEM za raziskavo energetskega prehoda.
Podjetje Socomec je sodelovalo v drugem kampu "Hacking Industry Camp" v Strasbourgu in je prejelo 5 nagrad.
Podjetje Socomec se je pridružilo klubu “Club des locomotives du KM0” v Mulhouseu, ki podpira digitalno transformacijo v storitvi energetskega prehoda in podpira kandidaturo skupine French Tech za “Industrijo prihodnosti”.
Podjetje Socomec je podpisalo partnerstvo z dobrodelnim združenjem “V naši soseski je prisoten talent”.
Podjetje Socomec je doseglo "Ecovadis Gold Recognition Level" za delovanje politike trajnostnega razvoja (5 % ocenjenih podjetij).
Podjetje Socomec je podpisalo listino “Zaupanja vredni odnosi z dobavitelji”.
Odprta je trgovska pisarna v Alžiriji.
Proizvodni obrat Huttenheim je pridobil certifikat ISO 50 001.