2022, leto stoletnice družbe Socomec

100 let človeških dosežkov in tehnoloških inovacij za izkoriščanje električne energije, da bi jo naredili bolj varno, trajnostno in učinkovito.

100 let razvoja in sodelovanja s strankami, dobavitelji in partnerji za skupni napredek k večji energetski učinkovitosti.

100 let raziskav in sodelovanja za iskanje in izvedbo najnaprednejših rešitev.

To je zgodba o neodvisnem, družinskem podjetju, ustanovljenem pred 100 leti. Vabimo vas, da ga tukaj odkrijete

Ivan Steyert
Ivan Steyert
Glavni direktor
SOCOMEC

»Podjetje je predvsem potovanje, ki se ga lotijo možje in žene, ki delijo skupno vizijo in vrednote.«

Pogled nazaj na 100 let zgodovine

Zgodovina Skupine Socomec se je začela v Franciji, v Alzaciji, na dvorišču Josepha Siata, tekstilnega inženirja po izobrazbi.

22. aprila 1922 je ustanovil Société des Ateliers de Construction Electromécaniques du Bas-Rhin. Po preizkušanju različne električne opreme se je hitro osredotočil na stikala, odklopnike in druge rešitve z varovalkami za zaščito pred nepredvidljivimi spremembami še slabo nadzorovanega toka.

 

Od leta 1945 je podjetje pod skupnim upravljanjem njegovih sinov Pierra in Mauricea Siata nadaljevalo z razvojem ter si leta 1953 nadelo ime SOCOMEC.

V 1980-ih je bila dosežena nova stopnja: pod vodstvom Bernarda Steyerta je Socomec postal mednarodno podjetje, ki je svojo strokovno znanje razširilo na področje pretvorbe energije in močnostne elektronike. Leta 2010 je vodenje prevzel ustanoviteljev pravnuk, Ivan Steyert. Nadaljeval je z internacionalizacijo skupine in ustanovil podjetje E'nergys, ki je opremo in izdelke podjetja Socomec podprlo s celovito in povezano storitveno ponudbo. To je bilo ključno za soočanje z izzivi, ki sta jih prinesla energetski prehod in digitalna preobrazba.

 

Naša dediščina: povezava med prihodnostjo in tradicijo, ki temelji na 100 letih družinske neprekinjenosti

  • Joseph Siat (ustanovitelj: od leta 1922 do leta 1945)
  • Pierre in Maurice Siat (njegova sinova: od leta 1945 do leta 1989)
  • Bernard Steyert (njegov vnuk: od leta 1989 do leta 2010)
  • Ivan Steyert (njegov pravnuk: od leta 2010 do danes)

 

Od leta 1922 je vsaka generacija okrepila dosežke, razvila strokovno znanje in razširila sfero poslovnih dejavnosti podjetja, ki je danes postalo vodilna mednarodna skupina. Kar pa se tiče temeljev, se ti ostali isti: neodvisnost, inovacija in odgovornost. Danes je četrta generacija, ki jo predstavlja predsednik in glavni direktor Ivan Steyert, tista, ki nadaljuje in razvija družinsko dediščino.

Vodstvo družbe Socomec v 100 letih

Naš logotip: izredno simboličen!

Naš logotip je standard naše identitete in spremlja razvoj našega podjetja z usmerjenostjo v pravo ravnovesje med spremembo in neprekinjenostjo.

Električnemu simbolu, ki se je pojavil na prvem logotipu podjetja, sta v 1970-ih sledila še dva natančna simbola: preklapljanje in nihajna napetost. Namen tega je bilo natančneje prepoznati takratno strokovno znanje podjetja, ki je bilo integrirano v njegove jedrne rešitve: stikalno opremo in razsmernike.

Leta 1990 se je v podporo mednarodnemu razvoju in oblikovanju nove dinamike oblikovala nova identiteta.

Ta evolucija, brez prekinitev, omogoča družbi Socomec, da svojo prihodnost združuje s tradicijo. Neprekinjenost zagotavlja tudi z doslednostjo barv, drugega simbola identitete podjetja:

Rumena je barva energije, je svetla in žareča, modra pa je simbol zvestobe in kaže na tehnično strokovno znanje.